Odgovor na Dodikove prijetnje: Stigao poziv Oružanim snagama da započnu pripreme za odbranu BiH

45
Radiosarajevo.ba
Odgovor na Dodikove prijetnje: Stigao poziv Oružanim snagama da započnu pripreme za odbranu BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Oružane snage BiH

Stranka za Bosnu i Hercegovinu uputila je poziv Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine da započnu operativne pripreme za "odbranu države od prijetnje koja dolazi od rukovodstva entiteta Republika Srpska čiji predsjednik Milorad Dodik iznosi otvorene prijetnje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine". 

"Također, pozivamo sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine da prijetnje miru shvate najozbiljnije i svoje aktivnosti usmjere u pravcu adekvatnog odgovora na eskalaciju sigurnosne situacije koja je sve izvjesnija", kazali su. 

Sve civilne strukture vlasti trebaju biti spremne u kratkom roku da se stave na raspolaganje, te pruže neophodne resurse i podršku oružanim snagama i policijskim agencijama u suzbijanju pokušaja da se država podijeli. 

Saznajemo: Četiri dojave o bombi u Sarajevu

Saznajemo: Četiri dojave o bombi u Sarajevu

Svi dobronamjerni, patriotski opredijeljeni građani Bosne i Hercegovine trebaju ostati budni i spremni na svaki scenario dok se Milorad Dodik i njegova rušilačka politika ne udalje sa političke scene u našoj zemlji. 

Pored navedenog, pozivamo Ured visokog predstavnika (OHR) da iskaže podršku institucijama Bosne i Hercegovine kako je bilo i prilikom pokušaja uspostave tzv. Hrvatske samouprave, te da o svemu navedenom informiše Vijeće sigurnosti UN-a", naveli su iz Stranke za BiH.

Podsjetimo, predsjednik entiteta RS Milorad Dodik u nekoliko navrata najavio je otcjepljenje ovog entiteta ukoliko bude usvojena rezolucija o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (45)

/ Povezano

/ Najnovije