Odgovor na aferu: Pred VSTV i OHR će dovesti konja za potkivanje

Radiosarajevo.ba
Odgovor na aferu: Pred VSTV i OHR će dovesti konja za potkivanje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Članovi nevladine organizacije „ReStart“ sutra će pred zgradu Ureda visokog predstavnika dovesti konja kojeg će tu i potkovati, a zatim će se uputiti pred zgradu državnih pravosudnih institucija gdje je i sjedište Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), potvrdio je za agenciju Patria Stefan Blagić, predsjednik "ReStarta".

Podnesena žalba na odbacivanje disciplinske tužbe protiv Milana Tegeltije

Blagić je pojasnio da će to biti njihov odgovor na aferu koja proteklih dana potresa bh. pravosuđe u kojoj je učestvovao i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija. Privrednik iz Velike Kladuše Nermin Alešević snimio je kako inspektoru Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Marku Pandži daje novac, dok mu Pandža na tom snimku govori da će tim novcem „potkovati“ predsjednika VSTV-a Tegeltiju, kako bi ubrzao proces koji u Tužilaštvu Kantona Sarajevo stoji već više od dvije godine, a koji je Alešević pokrenuo protiv više lica iz BiH, računajući i visokorangirane političare.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet u slučaju Milan Tegeltija koji je saslušan kao svjedok. Ured disciplinskog tužioca podnio je disciplinsku tužubu protiv Tegeltije i zatraženo je privremeno udaljenje s funkcije. Prvostepena disciplinska komisija VSTV-a odbila je te prijedloge.

Inspektor SIPA-e Pandža stigao na saslušanje zbog afere "Potkivanje"

U Tužilaštvu BiH jučer je saslušan i inspektor SIPA-e Marko Pandža.

Više o aferi Potkivanje čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije