Odgođen sastanak: Hoće li se graditi spomenik ubijenoj djeci Prijedora?

Anadolija
Odgođen sastanak: Hoće li se graditi spomenik ubijenoj djeci Prijedora?
U Prijedoru je odgođen sastanak predstavnika inicijative za izgradnju spomen-obilježja ubijenoj djeci Prijedora tokom  ratnog perioda s poslanikom u NSRS Admirom Čavkom i odbornikom Skupštine grada Prijedora Mirsadom Duratovićem.

Ali i sa predstavnicima roditelja ubijene djece.

Na sastanku su trebali biti utvrđeni dalji pravci djelovanja oko inicijative, koja je prvi put pokrenuta prije dvije godine.

Podsjećamo, u junu ove godine Gradska skupština u Prijedoru nije prihvatila inicijativu za izgradnju spomenika, a roditelji 102 ubijene djece su tada najavili pravnu bitku. U Gradskoj upravi tvrde da inicijativa nije odbijena, nego da je sporna lokacija na kojoj bi spomenik trebao biti izgrađen.

Iz ove ustanove poručuju da je porodicama ubijene djece savjetovano da u dogovoru s nadležnim organima iznađu lokaciju za spomenik, ali da ona ne može biti ispred opštine, ili u šetališnoj zoni. Sastanak je ponovo zakazan za kraj ove sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije