Od subote sunce u BiH: Objavljena prognoza za naredna tri dana

Radiosarajevo.ba
Od subote sunce u BiH: Objavljena prognoza za naredna tri dana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom
Jutros je pretežno oblačno u centralnim i istočnim područjima Bosne. Na istoku Bosne su registrovani i lokalni pljuskovi. U ostalim područjima je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 16; Ivan Sedlo 17; Bugojno 18; Livno i Sarajevo 19; Jajce i Tuzla 20; Doboj i Prijedor 21; Bijeljina 22; Banja Luka, Brčko, Gradačac i Grude 23; Mostar i Trebinje 26°C. 

Bioprognoza: Nakon svježijeg jutarnjeg perioda, drugi dio dana će biti manje ugodan usljed izraženijeg osjeta sparine i nestabilnog vremena. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije i malaksalosti. Na jugu će biti ugodnije.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina uglavnom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni većinom između 26 i 32°C. U Hercegovini najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 35°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Na području grada su izgledni pljuskovi i grmljavina u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C.

Četvrtak: U Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U Bosne umjereno, ponedje pretežno oblačno sa kišom prije podne na sjeveru. Tokom dana, u Bosni nestabilno sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 16 do 23, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 28 do 35 stepeni.

Petak: Malo do umjereno oblačno i sučano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 26 do 32, na jugu do 35 stepeni.

Subota: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 26 do 32, na jugu do 35 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije