Od septembra primjena novog Zakona o električnoj energiji FBiH

0
Radiosarajevo.ba
Od septembra primjena novog Zakona o električnoj energiji FBiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Elektroprivreda BiH

Operator distributivnog sistema JP Elektroprivreda BiH je u skladu s novim Zakonom o električnoj energiji Federacije BiH (“Službene novine Federacije BiH”, broj: 60/23) utvrdio listu malih kupaca i listu kupaca od posebnog društvenog značaja, koji zadržavaju pravo na korištenje javne usluge snabdijevanja električnom energijom.

Pored navedenih, pravo na javnu uslugu snabdijevanja imaju i kupci iz kategorije domaćinstva.

Kupci koji nisu na listi malih kupaca i listi kupaca od posebnog društvenog značaja, izuzev  domaćinstava, bez prava na javnu uslugu snabdijevanja kod JP Elektroprivreda BiH ostaju od 1. septembra 2024. godine, i u obavezi  su da do tada pronađu snabdjevača na tržištu električne energije, o čemu će biti obaviješteni od strane JP Elektroprivrede BiH u svojstvu javnog snabdjevača.

ASA Bolnica i Međunarodni medicinski univerzitet u Beču donose izvrsnost u zdravstvu

ASA Bolnica i Međunarodni medicinski univerzitet u Beču donose izvrsnost u zdravstvu

Kupcima koji u skladu sa Zakonom o električnoj energiji Federacije BiH ostaju bez prava na javnu uslugu snabdijevanja, JP Elektroprivreda BiH će u svojstvu tržišnog snabdijevača u periodu od 3. juna do 31. augusta 2024. godine dostaviti ugovore o snabdijevanju električnom energijom za tržišno snabdijevanje, koji će biti kreirani po istim kriterijima za sve kupce.

Imajući u vidu da je u navedenom periodu potrebno pripremiti značajan broj ugovora, JP Elektroprivreda BiH upućuje molbu kupcima da se za ove potrebe ne obraćaju s pojedinačnim zahtjevima, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.                                                                

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije