Od danas strožije mjere za skijaše na Bjelašnici i Igmanu

1
Radiosarajevo.ba
Od danas strožije mjere za skijaše na Bjelašnici i Igmanu
Foto: AA / Bjelašnica

Na skijalištima kod Sarajeva od danas će biti strožije mjere.

"Zaposlenici KJP ZOI'84 pružaju maksimalne napore u implementaciji mjera propisanih od strane nadležnih institucija, te uz podršku policije i inspekcijskih organa koji vrše stalne nadzore, nastojimo svim posjetiteljima ponuditi siguran I bezbjedan boravak na skijalištima", saopćeno je jučer iz KJP ZOI-84.

"Korisnici usluga Ski centra se pridržavaju propisanih mjera, ali i ovom prilikom apelujemo na sve skijaše i posjetioce na obavezno pridržavanje mjera. Ključni razlog zatvaranja velikog broja skijališta u Evropi je korištenje zatvorenih kabinskih žičara i zatvorenih ugostiteljskih objekata, dok se boravak na planinama, uz poštivanje distance, preporučuje.

Pored dosadašnjih protokola, od sutra naši posjetioci mogu očekivati značajno rigoroznije mjere kao što su ograničenje broja karata koje će biti dostupne za prodaju i smanjenje dozvoljenog kapaciteta parkinga. Također u saradnji sa policijskim organima, pored propisanih mjera za nepoštivanje odredbi, naši COVID redari bit će ovlašteni da oduzmu karte onima koji ne budu poštivali obaveze nošenja zaštitnih maski I držanja distance", poručili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije