Od danas na teritoriji Federacije BiH na snazi posebna zabrana

9
FENA
Od danas na teritoriji Federacije BiH na snazi posebna zabrana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija/Ilustracija

Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad građanima "Zaštićene zone" UN i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije danas i sutra, 10. i 11. jula, na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, kao i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Bratunac, Vlasenica-Luke i Srebrenica-Zeleni Jadar.

U 8:00 sati iz Sarajeva kreće treća etapa biciklističkog memorijalnog maratona "Bihać-Srebrenica 2024" i Supermaratona "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi". Planirana ruta za danas je preko Olova, Kladnja, Vlasenice, Milića, Bratunca do Potočara. Njima će se nešto kasnije pridužiti i motociklisti. Mole se svi vozači da u trenutku prolaska biciklista, motociklista i maratonaca voze oprezno i sporije.

Sutra, 11. jula bit će na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone na svim putnim pravcima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Kakav prizor: Turistkinja zarobila vlastiti automobil, mještani pomagali vozačici

Kakav prizor: Turistkinja zarobila vlastiti automobil, mještani pomagali vozačici

Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije