Od "bijelog hljeba" jednog političara može se obnoviti vrtić

3
Radiosarajevo.ba
Od "bijelog hljeba" jednog političara može se obnoviti vrtić
Foto: Općina Centar / Srđan Mandić

Nismo isti, i nikad nećemo biti, poručio je načelnik Oćine Centar Srđan Mandić, objavila je naša stranka na Facebooku, a vezano za enormna sredstva koja se troše na pogodnosti političara. 

Opština Centar će, na ime famoznog "bijelog hljeba" ove godine morati isplatiti cca 230 hiljada KM.

"To su tzv. stečena prava i ne mogu, kao načelnik, ništa da preduzmem što me dodatno frustrira. Svaki dan sam suočen sa brojnim molbama za pomoć, puno je siromašnih, ugroženih. Recimo, obnova vrtića Makovi košta 70 hiljada KM. Mogla bi biti realizovana od bijelog hljeba jednog od predsjedavajućih. Za vrtić Kolibri treba izdvojiti isto toliko. To je bijeli hljeb drugog dopredsjedavajućeg. I, tako dalje, i tako dalje...", naveo je Mandić. 

Srđan Mandić - undefined

FOTO: Facebook: Srđan Mandić

Istovremeno, podsjetio je na primjer kolega Benjamin Isovića i Ire Adilagić, koji su su izabrani za zamjenike predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sarajevo, a koji su se odrekli primanja. 

"Neće uzeti platu ni u mandatu, a kamoli nakon isteka. Bar tako ćemo dijelom kompenzirati ovo bahaćenje", naveo je Mandić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije