Od Belme Šoljanin, svoje heroine, oprostili se iz Instituta: Toliko smo planova imale

Radiosarajevo.ba
Od Belme Šoljanin, svoje heroine, oprostili se iz Instituta: Toliko smo planova imale
Foto: Facebook / Belma Šoljanin

Iz Instituta za majku i dijete, kojeg je vodila preminula 37-godišnja Belma Šoljanin iz Sarajeva, ostavili su emotivnu poruku u kojoj su se oprostili od svoje Heroine.

Mlada Sarajka, koju su mnogi voljeli, preminula je u izolatoriju na Podhrastovima, od posljedica infekcije COVID-19. Ova filantropkinja, koja je godinama nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama, umrla je tri dana nakon što je na svijet donijela zdravog dječaka.

Iza sebe je ostavila supruga i još dvije curice.

"S tugom, žaljenjem i nevjericom danas se opraštamo od naše Heroine, sestre, prijateljice, borca za sve majke i djecu svijeta.

Toliko smo planova imale i toliko volje da promjenimo loše, da budemo podrška tamo gdje sistem nije bio.

Ono što bi Belma voljela i radila je na tome da sistem počne brinuti za trudnice, za najranjiviju kategoriju o kojoj niko ne priča.

Čak i u ovim teškim trenutcima trebamo se zapitati o svim trudnicama pozitivnim na Covid, kakav je njihov put do bolnice za porod i zašto one nemaju poseban odjel za porod, nego budu smještne u podhrastove s ostalim bolesnim građanima.

Draga Belma, niko nikad neće moći svim trudnicama i majkama biti podrška kao što si ti to radila. Ti si naša hrabrost, ljubav i snaga. Veliki borac za pravdu, nemoćne i sve u potrebi.

Ostavila si nam u amanet veliki zadatak, da se tvoje ime spominje po dobru i da nastavimo tvoju misiju. Ne želimo da vjerujemo da više nisi s nama. Inna lillahi ve ina illejhi radžiun. Ispred kolektiva Institut za majku i dijete izražavamo duboko i iskreno saučšće porodici i prijateljima", objavljeno je na Facebook stranici Instituta za majku i dijete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije