Očekuje nas pravi proljetni dan: Lijepo vrijeme i za vikend

Radiosarajevo.ba
Očekuje nas pravi proljetni dan: Lijepo vrijeme i za vikend
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 0; Bjelašnica i Drvar 1; Bugojno 2; Jajce i Srebrenica 3; Bihać, Prijedor, Sanski Most i Zenica 4; Sarajevo i Stolac 5; Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo i Tuzla 6; Grude i Zvornik 7; Livno i Široki Brijeg 8; Trebinje 11; Gradačac i Mostar 12 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949Pa, za 10hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima u Bosni će biti male do umjerene naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tokom jutarnjih sati će biti svježije i ugodnije. Neuobičajeno visoke temperature tokom poslijepodneva, kod meteoropata bi mogle uzrokovati slabije reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i umanjiti aktivnosti u najtoplijem dijelu dana.

Objavljena je prognoza i za dane vikenda i prvi dan naredne sedmice: 

U subotu, 11. 4.2020., u Bosni i Hercegovini većinom umjereno, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U nedjelju, 12. 4.2020., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U ponedjeljak, 13. 4.2020., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije