Američki državljani koji su željeli kući, poletjeli iz Sarajeva zbog pandemije

Radiosarajevo.ba
Američki državljani koji su željeli kući, poletjeli iz Sarajeva zbog pandemije
Foto: Ambasada SAD-a u BiH / Avion kompanije Montenegro Airline

Avion kompanije Montenegro Airline, koji je danas poletio iz Sarajeva za London, američki državljani i osobe sa stalnim prebivalištem koji su se željeli vratiti kući nakon izbijanja pandemije, započeli su svoje putovanje nazad u Sjedinjene Američke Države.

Na ovom letu iz Podgorice, nalazili su se i američki državljani koji putuju kući iz Crne Gore, ali i državljani Velike Britanije, Kanade i drugih zemalja.

"Najvažniji prioritet U.S. Department of State jeste sigurnost američkih državljana u inostranstvu, osobito tokom historijskih izazova poput COVID-19 pandemije. U proteklih nekoliko sedmica, ulažući neviđene napore da omogući njihov povratak kući, State Department je vratio gotovo 50.000 američkih državljana iz raznih zemalja svijeta.

Na povratku, avion je pomogao da se i državljani BiH vrate svojim kućama, uključujući i grupu bh. srednjoškolaca koji su studirali u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zahvaljujemo našim partnerima u institucijama u BiH na pruženoj pomoći i ponosni smo što smo zajedničkim snagama uspjeli pomoći ljudima da se sigurno i odgovorno vrate svojim kućama u trenutku ove neviđene krize. #AmericansHome", napisali su na oficijelnoj Facebook stranici Američke ambasae u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije