Očekuje nas kiša u dijelovima BiH: Evo gdje je izmjerena najniža temperatura

0
Radiosarajevo.ba
Očekuje nas kiša u dijelovima BiH: Evo gdje je izmjerena najniža temperatura
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je svanulo pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša pada na sjeveru i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini. U višim područjima pada slab snijeg. Više padavina na istoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -9; Sokolac -1; Drvar, Sarajevo i Srebrenica 1; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 2; Bijeljina, Doboj i Livno 3; Grude i Zvornik 4; Trebinje 5; Neum 6; Mostar 8°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935hPa, za 8hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni oblačno prije podne. U drugom dijelu dana djelomično smanjenje oblačnosti. Povremeno će u Bosni padati slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Više padavina na istoku Bosne u jutarnjim satima. U Hercegovini prije podne oblačno uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. U drugom dijelu dana u Hercegovini razvedravanje. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Od sredine dana prema večernjim satima povremeno i sa jakim udarima vjetra. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

Biometeorološka prognoza: Uz nešto povoljnije biometeorološke prilike hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Moguće je duže zadržavanje naoblake i slabije padavine u centralnim dijelovima zemlje što bi moglo uzrokovati povremene tegobe kod osjetljivih osoba. Obzirom da će biti dosta svježije u odnosu na protekli period, uz blagi porast temperatura tokom dana, poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima. Na jugu i jugozapadu sunčanije, uz buru koja će remetiti ugođaj.

U srijedu, 23.02.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

U četvrtak, 24.02.2022., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prije podneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U petak, 25.02.2022., u drugom dijelu dana se očekuje naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne jugo, koje će u drugoj polovini dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije