Očajnički apel iz UKC RS: Na izmaku smo snaga, ovo je pravi stampedo pacijenata

0
Anadolija
Očajnički apel iz UKC RS: Na izmaku smo snaga, ovo je pravi stampedo pacijenata

Dežurno osoblje COVID odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra RS-a moli stanovništvo tog entiteta da primijeni maksimalne mjere zaštite od novog korona virusa, jer je zdravstveno osoblje svih COVID odjeljenja na izmaku snage i ovakav tempo pregleda i prijema pacijenata neće se moći dugo izdržati, saopšteno je iz UKC RS.

"U protekih nekoliko dana pregledano je više od 1.000 pacijenata, hospitalizovano je više od 320 novih pacijenata što je pravi stampedo u osmom mjesecu trajanja pandemije, te je sva energija radnika iscrpljenja ili na izmaku", stoji u saopštenju.

Navodi se da je važno napomenuti činjenicu da je rukovodstvo UKC RS uz pomoć entitetskog rukovodstva donoseći adekvatne i vizionarske mjere već spriječilo katastrofalni scenario.

"Ali ukoliko se ovakav trend prijema pacijenata nastavi, ni najbolje opremljene prostorije i najodgovorniji ljudski resursi neće moći spriječiti katastrofu velikih razmjera", navodi se u saopštenju.

Zbog toga apeluju na stanovništvo RS-a da odmah pristupe najvišem stepenu zaštite od korona virusa koja podrazumijeva propisanu distancu, nošenje zaštitinih maski, dezinfekciju prostora i higijenu ruku, kako bi se širenje virusa zaustavilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije