Obveznice RS-a prodate na Londonskoj berzi

3
Radiosarajevo.ba
Obveznice RS-a prodate na Londonskoj berzi

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su obveznice RS danas emitovane na Londonskoj berzi i da su prodate u vrijednosti od 300 miliona eura.

"To je dobra vijest za sve građane RS, jer će taj novac biti usmjeren na povećanje plata i važne projekte koji su od značaja za RS i njene građane", istakao Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka vladajuće koalicije na Mrakovici.

Također, kako je rekao Dodik, ovo je veliki dan i za ovaj entitet jer je uspješno izašao na međunarodno finansijsko tržište, što pokazuje da je ozbiljan i finansijski stabilan, piše ATV.

Podsjetimo da je nedavno Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine uputio zvanično pismo Senadu Softiću, guverneru CBBiH, Borjani Krišto, predsjedavajućoj Predstavničkog doma PSBiH i Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Doma naroda PSBiH.

Između ostalog, zamolio je da se uputi zajedničko pismo putem Londonske berze kojim bi kao država obavijestili potencijalne investitore da euro obveznice RRS-a nemaju neophopdne garancije države BiH i saglasnosti PSBiH i Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije