Obustavljen saobraćaj u tunelu Vranduk

Radiosarajevo.ba
Obustavljen saobraćaj u tunelu Vranduk
Radiosarajevo.ba / Tunel Vranduk

Zbog asfaltiranja u tunelu Vranduk (M-17 Nemila-Zenica) do 13.30 sati obustavljen je saobraćaj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez. Danas i sutra, zbog radova na asfaltiranju, vozila će na mjestu izvođenja radova saobraćati naizmjenično, jednom trakom. Na ovoj lokaciji već su se formirale duže kolone vozila.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova od jučer se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Bradina-Podorašac, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta Graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije