BIHAMK / Najavljeni radovi na više putnih pravaca u BiH, ponovo duge kolone na Vranduku

03. 07. 2019. u 07:40:00 Fena

Shares: 0

U Bosni i Hercegovini povoljni su uslovi za vožnju. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima. Vozačima se skreće pažnja na povećan broj motociklista i biciklista na saobraćajnicama.

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se  magistralni puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja. 

NEMA KOMENTARA