Obustavljen saobraćaj na GP Doljani - Metković

Radiosarajevo.ba
Obustavljen saobraćaj na GP Doljani - Metković
Arhiv / Ilustracija
Zbog tehničkih problema na sistemu u Hrvatskoj, granični prelaz Doljani-Metković otvoren je samo za državljane Europske unije.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, a zadržavanja su od 45 minuta do 1 sat.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U cilju nesmetanog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka - Vrbas 2016." danas do 18 sati, na snazi je obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta M-16 Karanovac - Crna Rijeka (lokalitet "Tijesno").  Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na putni pravac Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo dionice: Gornji Vakuf-Prozor, Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije