Obustavljen saobraćaj ispred Međunarodnog aerodroma u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Obustavljen saobraćaj ispred Međunarodnog aerodroma u Sarajevu
PrtScr / Aerodrom u Sarajevu

Na međunarodni aerodom u Sarajevu sletjela su dva aviona iz Istanbula. 

Kako nam javlja reporter sa terena jedan od aviona je predsjednički u kojem se nalazi predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.

Saobraćaj ispred Aerodroma u Sarajevu obustavljen je u oba smjera u dijelu ulice Kurta Schorka, dok se čeka da vozila sa predsjednikom Turske i njegovom delegacijom i pratnjom krenuo prema mezarju Kovači.

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

Erdogan bi se nakon što stigne u Sarajevo trebao uputiti prema šehidskom mezarju Kovači, gdje bi tebao da posjeti mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Nakon ovoga Erdogan trebao bi da klanja džumu-namaz u Baščaršijskoj džamiji, odnosno džamiji Havadže Duraka, koja od 16. stoljeća krasi staro jezgro Sarajeva, a koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

Predsjednik Turske Erdogan će se potom sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije