Obustava saobraćaja u dijelu Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Obustava saobraćaja u dijelu Sarajeva
/ Prvomajske ulice Sarajeva
Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila.

Povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su od 8 do 16 sati na magistralnom putu M-5 Ripač-Dubovsko, a razlog su radovi na deminiranju.

Na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla zbog minerskih radova na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, danas od 13 do 16 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 5 minuta).

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja iz BiHAMK-a izdvajaju: autoput A-1 dionice Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-4 Banja Luka-Čelinac.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori i obustava saobraćaja (Ilino brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići), ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Zbog izvođenja sanacionih radova od 8 do 18 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Franjevačka (od raskrsnice sa ulicom Konak do raskrsnice sa ulicom Bistrik).

Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Franjevačka-Konak-Obala Isa bega Ishakovića-Bistrik i obratno.

Zbog izvođenja neophodnih radova svakodnevno od 8 do 16 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na dijelu ulice Bosanskih kraljeva (od spoja sa ulicom Safeta Hadžića do spoja sa ulicom Atife Karalić).

Etapne dionice su: od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene, od raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene do raskrsnice a ulicom Alibega Firdusa i od raskrsnice sa ulicom Alibega Firdusa do raskrsnice sa ulicom Atife Karalić. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci. 

Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Konak, Dajanli Ibrahim bega, Safvet-bega Bašagića i Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije