Obratili se Ivanić, Čavić, Bosić: Okupljeni uzvikivali 'Mile, lopove'

Fena
Obratili se Ivanić, Čavić, Bosić: Okupljeni uzvikivali 'Mile, lopove'
Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio ja da je današnji skup opozicije u Banjoj Luci „velika pobjeda naroda nad režimom, hrabrosti nad strahom“.

Kazao je i da je okupljanje opozicije pobjeda ljudi koji su, uz ogromnu presiju i neviđene optužbe i laži, smogli snage da dođu u Banju Luku.

"Ovo je pobjeda normalne sredine, protiv diktature. Ovo je pobjeda demokratije nad autokratijom i ovo je početak, sledeći put bit će nas više. Straha više nema", rekao je Ivanić ističući da vlast nije računala na veliki broj pristalica opozicije koji su se odazvali na dašnji skup.

Ivanić je naglasio da su skup organizovali iz inata, jer ih Dodik nazvao izdajnicima, što nisu.

"Ovo je pobjeda demokratije", naveo je on ističući da predstavnici Saveza za promjene brane RS u Sarajevu, ali će se boriti i protiv nepravde i neistine u RS.

Prisutnima se obratio i Dragan Čavić naglasivši kako u parku slobode, okupljeni slave slbodu svojim dolaskom.

"Pobijedićemo ih olovkom, sve su učinili da zabrane ovaj skup jer strahuju od nas, to je strah od onoga šta su nam učinili, ti koji voze luksuzne automobile i pokupovali su sve nekretnine, poručujemo im da jesmo izdajnici, jesmo jer izdajemo vaše lopovluke, ovog oktobra ćemo ih smjetiti na sramnu stranicu".

Okupljenim pristalicama opozicije obratio se i sin Milana Vukelića, građevinskog inžinjera iz Banje Luke, koji je smrtno stradao nakon što je ukazivao na kriminal.

"Ko je ubio mog oca, možete li mi odgovoriti, imam pravo da znam?", upitao je sin Milana Vukelića obraćajući se predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.

I Njegoš Tomić, koji mjesecima protestuje u Parku „Mladen Stojanović“, rekao je da je tužio generalnog sekretara SNSD-a Luku Petrovića, jer je sve koji dođu na proteste opozicije nazvao „izdajnicima“.

"Tužio sam Petrovića i ako ga svi tužimo neće biti dovoljne pokradene pare Milorada Dodika da nam plati odštetu", rekao je Tomić.

Na ovom skupu obratili su se i predstavnici malih akcionara, mladih, nezaposenih i drugih kategorija stanovništva.

Tokom govora, okupljeni su skandirali 'Mile, lopove'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije