Oblačno s kišom i u ponedjeljak: Meteorolozi objavili gdje se očekuju obilnije padavine

0
Fena, Radiosarajevo.ba
Oblačno s kišom i u ponedjeljak: Meteorolozi objavili gdje se očekuju obilnije padavine
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini sutra, u ponedjeljak 15. maja, bit će oblačno vrijeme s kišom. Obilnije padavine na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

U Sarajevu također oblačno vrijeme s kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 11, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

Teška saobraćajna nesreća u Mostaru, povrijeđene najmanje dvije osobe

Teška saobraćajna nesreća u Mostaru, povrijeđene najmanje dvije osobe

Danas je bilo pretežno oblačno vrijeme. Veći dio dana jača kiša je padala na području Krajine, a u većem dijelu zemlje lokalno slabija kiša. Više padavina se očekuje od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak. Prognozu su objavili i do četvrtka - sunca nema na vidiku, jer se i narednih dana prognoziraju kiša, pljuskovi i grmmljavinsko nevrijeme. 

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 5; Bihać i Ivan Sedlo 13; Livno, Široki Brijeg i Sokolac 14; Sanski Most 15; Banja Luka, Mostar i Prijedor 16; Sarajevo i Srebrenica 18; Bijeljina i Trebinje 19; Gradačac i Neum 20; Doboj i Tuzla 21 te Zenica i Zvornik 22 stepena - navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Narandžasti meteoalarm za Hercegovinu: Izdato upozorenje za građane zbog obilnih padavina

Narandžasti meteoalarm za Hercegovinu: Izdato upozorenje za građane zbog obilnih padavina

Podsjetimo, Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je ranije danas narandžasto upozorenje za područje Hercegovine zbog obilnih padavina. Upozorenje se izdaje za period od 15. maja u 00.00 do 16. maja u 00.00 sati.  

Prema prognozi, akumulirana količina padavina uglavnom između 30-60 litara po metru kvadratnom, a lokalno može pasti od 60 do 90 litara.

Iz Zavoda upozoravaju da je moguće plavljenje imovine i saobraćajnih mreža, poremećaji u snadbijevanju električnom energijom, vodom te u komunikacijama. Prognoziraju se i teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije