Stigla promjena vremena: Evo šta su meteorolozi najavili za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Stigla promjena vremena: Evo šta su meteorolozi najavili za vikend
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ulice Sarajeva

Jutros je pretežno oblačno u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -6; Bugojno -4; Drvar -3; Grude, Ivan-sedlo, Jajce, Livno i Zenica -2; Sanski Most -1; Banja Luka, Bihać, Doboj i Tuzla 0; Prijedor, Sarajevo i Stolac 1; Trebinje 2; Mostar 4; Gradačac 5; Neum 8°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949Pa, za 7hPa je veći od normalnog i raste.

BIOPROGNOZA: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Moguće je nešto duže zadržavanje magle i niske naoblake u centralnoj i istočnoj Bosni, što neće bitnije remetiti opštu sliku. Tokom jutra preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, u nastavku dana temperature će porasti, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom.

Danas dio prijepodneva prolazno više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 17°C.

U Sarajevu pretežno oblačno dio prijepodneva. Sunčanije od sredine dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

27. mart 2021. godine - Subota, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 8 do 16, na jugu i sjeveru do 18 stupnjeva.

28. mart 2021. godine - Nedjelja, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje na sjeveru može pasti i malo kiše.
Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 8 do 16 stupnjeva.

29. mart 2021. godine - Ponedjeljak, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 8 do 16, na jugu do 18 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije