Jutros najtoplije u Neumu, 7 stepeni: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Jutros najtoplije u Neumu, 7 stepeni: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Proljeće u Sarajevu

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i sa slaba kiša. U Hercegovini i na istoku nešto manje oblačnosti i sunčanije.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -12 stepeni, Ivan-sedlo -4, Tuzla 0, Sarajevo i Zenica 1, Bihać, Gradačac i Grude 2, Bugojno i Livno 3, Jajce i Sanski Most 4, Drvar i Stolac 5, Mostar 6, Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu je iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste. 

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike blago će se popravljati sa odmicanjem dana. Lagani porast temperatura i postepeni prestanak padavina, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Još uvijek će biti prohladno, naročito u jutarnjim satima, stoga nije naodmet biti oprezniji i posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa dolaskom noći opšta slika dodatno će se proljepšati.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 8 do 16 stepeni.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje na sjeveru može pasti i malo kiše.

Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 8 do 16 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije