Oblačno i kiša: Stigla prognoza za naredne dane

0
Radiosarajevo.ba
Oblačno i kiša: Stigla prognoza za naredne dane
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka.

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Jutarnja temperatura zraka oko 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C, prenosi Federalni hidometeorološki zavod.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike su povoljne. Sunčano vrijeme i umjereni porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne i sjeverne Bosne gdje u drugoj polovini dana može padati slaba kiša. U ostalim područjima mala do umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije