Danas sunčano i 18 stepeni: Objavljena i prognoza do petka

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i 18 stepeni: Objavljena i prognoza do petka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 1; Sarajevo, Srebrenica 5; Ivan Sedlo, Tuzla 6; Bugojno 7; Grude, Jajce, Prijedor, Sanski Most 8; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Zenica 9; Livno, Široki Brijeg 10; Gradačac, Mostar 11; Trebinje 12; Neum 14; Bihać 17; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na dane vikenda. Prije podne će biti ugodnije, uz stabilnije vrijeme i više sunca. U drugom dijelu dana i sa dolaskom noći, opšta slika će se pogoršati usljed blizine promjene, zbog čega će i tegobe kod osjetljivih osoba biti izraženije. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, glavobolja, nesanica. Opšta slika će biti ljepša u Bosni.

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje u Hercegovini je moguća slaba kiša. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 16 do 22 °C. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u nižim dijelovima grada sa maglom. Dnevna temperatura oko 18 °C.

U utorak u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Poslije podne na zapadu i sjeverozapadu Bosne, kao i ponegdje u Hercegovini se očekuje kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosne po kotlinama i uz riječne tokove, veći dio dana, magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 23 °C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje krajam dana. U kasnim večernjim satima u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća kiša. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 14 do do 19, na jugu do 22 °C.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U ranim jutarnjim satima na krajnjem istoku Bosne je moguća kiša. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 22 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije