Objavljujemo video: Pogledajte kako fabrika svakog dana truje građane!

Radiosarajevo.ba
Objavljujemo video: Pogledajte kako fabrika svakog dana truje građane!

Na Facebook stranici Prljavi grad Sarajevo objavljen je video koji su dobili iz ilijaša, a na kojem se vidi gusti crni dim koji kulja iz dimnjaka jedne tamošnje fabrike, koja, kako je napisano, svakog jutra i u toku dana truje građane lijaša i Kantona Sarajevo!

Dodaje se da su se mještani žalili "nema kome nisu, pismeno, međutim niko se nije udostojio da reaguje". Svaka inspekcija, kako je preneseno, kaže da to nije u njihovoj nadležnosti. 

"Valjda će sad neko ovo vidjeti i zainteresovati se. Poznat je profitabilni, privredni subjekt, koji zagađuje, poznata adresa, pitamo se šta i ko se čeka da reaguje i spriječi ovaj očigledni ekocid nad građanima!?", navedeno je.  

Sa ove stranice građane Sarajeva ohrabruju da prijavljuju poznate zagađivače nadležnim službama, te da jave ishod tih prijava, kako bi mogli pratiti njihovu realizaciju. 

Velike industrijske pogone-zagađivače, kako navode građani trebaju prijaviti federalnoj inspekciji, a manje kantonalnoj na 033 770 156 od 8:00 - 16:00 ili slanjem poruke putem vibera na 061 160 926 radnim danima od 16:00 - 22:00 i vikendom.

"Provjeravaćemo u Skupštini da li rade svoj posao", zaključuje se. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije