Objavljeno koliko su Vincent Tan i Ismir Mirvić dosad uložili u FK Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba, Anadolija
Objavljeno koliko su Vincent Tan i Ismir Mirvić dosad uložili u FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo / Tan i Mirvić

Ispunjene su sve obaveze i uslovi koje su investitori Ismir Mirvić i Vincent Tan preuzeli po ugovoru potpisanom 20. septembra 2021. godine kada su i zvanično postali vlasnici 98,26 posto glasačkih prava, saopšteno je danas iz FK Sarajevo.

"U periodu od ulaska u klub do sada ukupno je uloženo 9,7 miliona konvertibilnih maraka​​​​​​​ čime su pokriveni naslijeđeni dugovi, stabilizovano poslovanje i unaprijeđena infrastruktura s posebnim akcentom na poboljšanje uslova u Akademiji FK Sarajevo", istakli su iz 'bordo' kluba, dodavši:

"Predstavnici kluba su započeli pregovore sa investitorima o nastavku ulaganja kroz drugu fazu. Mirviću i Tanu predstavljen je plan strateškog razvoja kluba u periodu od dvije godine s ciljem da klub ostvari uspješne rezultate sa prvim timom kao i da se dodatno razvije Akademija FK Sarajevo, što uključuje značajna ulaganja u infrastrukturu kao i najbolji sistem i kadar koji može podržati proces razvoja mladih igrača.

Upozorenje građanima: Planirani radovi mogu uzrokovati prekide vodosnabdijevanja u ovim ulicama

Upozorenje građanima: Planirani radovi mogu uzrokovati prekide vodosnabdijevanja u ovim ulicama

O ishodu pregovora i daljim koracima u ovom procesu FK Sarajevo će blagovremeno obavijestiti navijače i ostatak javnosti."

Također, prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, Mirvić je jučer razgovarao s Robertom Prosinečkim.

Prosinečki je, naime, jedan od kandidata za šefa stručnog štaba bordo kluba te je Mirviću iznio plan vođenja FK Sarajevo. Bivši bh. selektor danas se vratio u Zagreb, a zvanične odluke još nema.

Prosinečki je bivši fudbaler, koji je bio poznat po iznimnoj kreativnosti i čarobnim driblinzima, pa ga se često nazivalo "posljednjim romantičarem". Trenersku karijeru počeo je 2006, a, pored selekcije BiH - čiji je trener bio od 2018. do 2019 - trenirao je klubove Crvenu Zvezdu, Kayserispor i Denizlispor, te reprezentaciju Azerbejdžana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije