Objavljeni snimci: Na Dodikov miting autobusima pristižu pristalice iz Srbije u pratnji MUP-a RS

9
Radiosarajevo.ba
Objavljeni snimci: Na Dodikov miting autobusima pristižu pristalice iz Srbije u pratnji MUP-a RS
Foto: Istraga / Autobusi dolaze na Dodikov miting

U Banjoj Luci će se danas u 18 sati održati miting na Trgu Krajine pod nazivom "Srpska te zove". 

Iako miting organizuje vlast formalno je organizator Opštinska organizacija porodica poginulih i nestalih civila iz Srebrenice, uz podršku stranaka vladajuće većine, predvođenim SNSD-om i vladinih organizacija i raznih udruženja.

Opozicione stranke se neće odazvati današnjem mitingu, ali su u NSRS podržale Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Građani Srbije autobusima organizirano dolaze na miting 'Srpska te zove' u Banjoj Luci. Na fotografiji i snimcima koje je objavio portal Istraga su autobusi iz Šapca u pratnji vozila MUP-a RS.

Osim građana iz svih dijelova RS za koje se vlast potrudila osigurati veliki broj autobusa, očekuje se dolazak iz sudionika iz Srbije, kao i Crne Gore. Dolazak su najavili i neki politički predstavnici desničarskih opcija, a ostaje da se vidi da li će prisustvom miting podržati i predstavnici vlasti neke od ovih zemalja. 

[twitter]https://twitter.com/IstragaB/status/1780972749449564428[/twitter]
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije