Objavljeni detalji za hadž: Kad kreću letovi, kad je povratak i ko je najmlađi hadžija ove godine

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

Ispravte me ako griješim

Zar se na hadždž ne ide svojiim parama?

Bisa

Samo me zanima sta ce dijete od 5 godina u takvo ***vi, gdje mu nije ni farz? Zar nije bilo bolje i sevapnije poslati nekog dedu koji nije mogao za života sebi platiti Hadz, a zeljan toga?

Aki

Izgleda da hadž postaje turistika. Ko ima para ide. Mislim da djeci nije mjesto na hadžu. To bi trebalo predstavljati na neki način krunu u životu jednog vjernika. Kada se djeca iškoluju i izvedu na sopstveni put, kada se i druga važna životna pitanja zaokruže, i slično. Ovako, nažalost gubi se pravi smisao hadža. Volio bih da i IZ iznese svoje mišljenje na ovu temu.

Sevap i obaveze ove godine je nešto drugo.

Barem ove godine bi bilo sevapnije te pare dati za gladne u P@lest ini, a ne onima koji imaju para na pretek i dovoljno moći da zaustave genocid u G@3i.S@udijska A rab ija ćuti, a na tako viskom nivou, ćutanje je ništa drugo nego izdaja. … a ćuti i kod patnje mu slim@ na u Kini, Indiji, … a zaradjuju milijarde na H@d3u i muslim@n stvu

/ Najnovije