Ukoliko planirate vjenčanje u ovom dijelu BiH: Ljubljenje i ples se ne preporučuju

0
Radiosarajevo.ba
Ukoliko planirate vjenčanje u ovom dijelu BiH: Ljubljenje i ples se ne preporučuju
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Institut za javno zdravstvo RS-a objavio je preporuke koje se odnose na održavanje svadbenih svečanosti i sličnih događaja.

Tako je prilikom održavanja svadbenih svečanosti i sličnih događaja, potrebno je pridržavati se sljedećih preporuka:

- preporučuje se da se sve proslave, kad god je to moguće, organizuju na otvorenom prostoru te da se ograniči broj zvanica na najmanji mogući broj

- maksimalan broj zvanica treba da bude u skladu sa trenutno važećim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije

- za vrijeme boravka u objektu u kojem se organizuje proslava, preporučuje se održavanje fizičke distance između gostiju te primjena svih drugih važećih higijensko – epidemioloških mjera.

- za organizaciju svadbene svečanosti u skladu sa važećim mjerama, odgovoran je organizator proslave.

- organizator određuje odgovorna osoba koje se stara da se mjere poštuju.

- organizator svadbene svečanosti vodi evidenciju prisutnih gostiju (evidencija obuhvata ime i prezime i kontakt telefon).

- osobe koje imaju simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, respiratorni simptomi kao kašalj i kratak dah, bol u grlu, malaksalost, bol u mišićima, proliv, povraćanje...) ili kod kojih postoji sumnja ili potvrđena COVID-19 infekcija, kao i oni koji su bili u kontaktu sa osobama sa sumnjom na COVID-19 ili osobama sa potvrđenom COVID19 infekcijom ne smiju prisustvovati ovim proslavama.

- prilikom izvođenja muzike uživo, potrebno je obezbijediti udaljenost od četiri metra između bine i stolova.

- ne preporučuju se aktivnosti koje uključuju blizak fizički kontakt, poput plesa, grljenja, ljubljenja i slično, osim ako se ne radi o članovima istog domaćinstva ili osobama koje su uobičajeno u bliskom kontaktu.

Detaljne preporuke možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije