Objavljene liste obrtnika koji ispunjavaju uslove za dobijanje sredstava u KS

0
Radiosarajevo.ba
Objavljene liste obrtnika koji ispunjavaju uslove za dobijanje sredstava u KS
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Adnan Delić obišao zanatlijama na Baščaršiji

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas preliminarne liste zanatlija – obrtnika koji ispunjavaju i onih koji ne ispunjavaju uvjete za dobijanje sredstava po novom Javnom pozivu za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata na području Kantona Sarajevo, objavljenom 12. novembra 2021. godine.

Na Javni poziv prijavilo se 420 zanatlija – obrtnika.

Na preliminarnoj listi onih koji su ostvarili pravo po ovom javnom pozivu nalazi se 357 zanatlija – obrtnika, dok su 63 aplikacije na listi onih koji nisu ostvarili pravo po ovom pozivu.

Benjamina Karić u posjeti Zagrebu: Sa gradonačelnikom Tomaševićem upalila prvu adventsku svijeću

Benjamina Karić u posjeti Zagrebu: Sa gradonačelnikom Tomaševićem upalila prvu adventsku svijeću

Liste su objavljene na web stranici Ministarstva na linku OVDJE.

„U februaru ove godine objavili smo prvi Javni poziv za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata za koji smo imali osigurana sredstva od 250.000 KM. Obzirom da su, na prijedlog Ministarstva privrede, u rebalansu budžeta za ovu godinu osigurana dodatna sredstva za ovu namjenu u iznosu od dodatnih 250.000 KM, u novembru smo raspisali i drugi Javni poziv u ovoj godini, a što ranijih godina nije bio slučaj u Kantonu“, kazao je ministar privrede Adanan Delić.

Prigovor na preliminarne liste može se dostaviti Ministarstvu privrede KS u roku od 15 dana od dana objave, odnosno od danas, i to isključivo putem protokola Kantona Sarajevo, na isti način kako su se dostavljale i prijave na Javni poziv.

Nakon završenog roka za prigovore ministar Delić će donijeti odluku o raspodjeli sredstava, nakon čega će sredstva biti uplaćena na transakcijske račune obrtnika – zanatlija s konačne liste onih koji su ostvarili prava po Javnom pozivu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije