Objavljene liste obrtnika koji ispunjavaju uslove za dobijanje sredstava u KS

0
Radiosarajevo.ba
Objavljene liste obrtnika koji ispunjavaju uslove za dobijanje sredstava u KS
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Adnan Delić obišao zanatlijama na Baščaršiji

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas preliminarne liste zanatlija – obrtnika koji ispunjavaju i onih koji ne ispunjavaju uvjete za dobijanje sredstava po novom Javnom pozivu za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata na području Kantona Sarajevo, objavljenom 12. novembra 2021. godine.

Na Javni poziv prijavilo se 420 zanatlija – obrtnika.

Na preliminarnoj listi onih koji su ostvarili pravo po ovom javnom pozivu nalazi se 357 zanatlija – obrtnika, dok su 63 aplikacije na listi onih koji nisu ostvarili pravo po ovom pozivu.

Liste su objavljene na web stranici Ministarstva na linku OVDJE.

„U februaru ove godine objavili smo prvi Javni poziv za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata za koji smo imali osigurana sredstva od 250.000 KM. Obzirom da su, na prijedlog Ministarstva privrede, u rebalansu budžeta za ovu godinu osigurana dodatna sredstva za ovu namjenu u iznosu od dodatnih 250.000 KM, u novembru smo raspisali i drugi Javni poziv u ovoj godini, a što ranijih godina nije bio slučaj u Kantonu“, kazao je ministar privrede Adanan Delić.

Prigovor na preliminarne liste može se dostaviti Ministarstvu privrede KS u roku od 15 dana od dana objave, odnosno od danas, i to isključivo putem protokola Kantona Sarajevo, na isti način kako su se dostavljale i prijave na Javni poziv.

Nakon završenog roka za prigovore ministar Delić će donijeti odluku o raspodjeli sredstava, nakon čega će sredstva biti uplaćena na transakcijske račune obrtnika – zanatlija s konačne liste onih koji su ostvarili prava po Javnom pozivu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije