Objavljena vremenska prognoza: Poznato kad nam se vraćaju vrućine

Radiosarajevo.ba
Objavljena vremenska prognoza: Poznato kad nam se vraćaju vrućine
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U Hercegovini danas bit će pretežno sunčano, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će ujutro biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U Sarajevu umjerena naoblaka. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10°C, a najviša dnevna oko 24°C, objavili su na stranici Federalnog hidrometereološkog zavoda.

Biometeorološka prognoza je povoljna, a sunčano vrijeme će pozitivno djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Nakon svježijeg jutra, tokom dana će sa porastom temperature biti ugodnije.

Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

U subotu, 17. augusta 2019., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

U nedjelju, 18. augusta 2019., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U ponedjeljak, 19. augusta, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije