Objavljena prognoza za vikend: Meteorolozi najavljuju - stiže novi snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za vikend: Meteorolozi najavljuju - stiže novi snijeg
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovma sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica, Bugojno i Livno -2 stepena, Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 0, Bihać i Ivan Sedlo 1, Stolac 2, Mostar 5, Tuzla 6, Gradačac 8, Neum 9 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne sa maglom i niskom oblacima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

U Sarajevu pretežno sunčano. Prije podne u nižim dijelovima grada magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

Meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena. Stiže nam novi snijeg

Meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena. Stiže nam novi snijeg

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Jutarnji sati će biti prohladni i mjestimično magloviti, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom, posebno u kotlinskim dijelovima Bosne zbog zagađenog zraka.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

Za 7. 1.2023 (Subota), pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni. 

Za 8. 1.2023 (Nedjelja), u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano, uz postupno naoblačenje prema kraju dana ili tokom noći. Tokom dana kiša je moguća u zapadnim područjima Bosne, a tokom noći u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 1 do 7, a najviša dnevna od 9 do 16 stepeni. 

Za 9. 1.2023 (Ponedjeljak), pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje do kraja dana ili tokom noći. Na planinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu Bosne do 12, a najviša dnevna od 9 do 16 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije