Meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena. Stiže nam novi snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena. Stiže nam novi snijeg
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove preovladava magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje pretežno sunčano.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Livno -3; Bugojno, Sokolac, Srebrenica -2; Drvar -1; Bjelašnica, Doboj, Ivan Sedlo, Sanski Most, Stolac, Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg, Zenica 1; Mostar 3; Trebinje, Zvornik 4; Gradačac 7; Neum 8 stepeni; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14 °C.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

U Sarajevu u višim dijelovima grada sunčano, a u nižim tokom prijepodneva magla. Dnevna temperatura oko 9 °C.

Objavljena prognoza do 19. januara: Evo kad dolaze padavine i zahlađenje

Objavljena prognoza do 19. januara: Evo kad dolaze padavine i zahlađenje

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao i prethodnih dana, biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Najosjetljiviji meteoropati se mogu žaliti na umor i slabiju koncentraciju usljed izražene magle i veće zagađenosti zraka u kotlinskim predjelima Bosne. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini većim dijelom dana.

Objavljena je prognoza sve do ponedjeljak:

U petak 06.01.2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C. 

U subotu 07.01.2023., pretežno sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 9 do 15 °C. 

U nedjelju 08.01.2023., u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana ili tokom noći. Tokom dana kiša je moguća u zapadnim područjima Bosne, a tokom noći u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 1 do 7, a dnevna od 9 do 16 °C. 

U ponedjeljak 09.01.2023., pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje do kraja dana ili tokom noći. Na planinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu Bosne do 12, a dnevna od 9 do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorošloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije