Objavljena prognoza za naredna četiri dana: Kakvo nas vrijeme očekuje

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za naredna četiri dana: Kakvo nas vrijeme očekuje
FOTO: Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 9; Livno 14; Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo i Sokolac 15; Banja Luka, Doboj, Drvar, Jajce i Tuzla 16; Brčko, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 17; Grude i Zenica 18; Široki Brijeg 19; Stolac 20; Trebinje 22; Mostar i Neum 24°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 2hPa je ispod normale i ne mijenja se.

Danas pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Moguća je slabija grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša je moguća u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije