Objavljena prognoza do srijede za BiH: Najavljene tempereture do 20 °C, ali i snijeg i kiša

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do srijede za BiH: Najavljene tempereture do 20 °C, ali i snijeg i kiša
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 7; Ivan Sedlo 8; Bugojno, Livno 10; Sarajevo, Zenica 11; Široki Brijeg, Tuzla 12; Mostar, Prijedor, Srebrenica, Trebinje 13; Bijeljina, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Zvornik 14; Banja Luka, Bihać 15; Neum 16; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 15 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u većini područja, uglavnom poslije podne i tokom noći. Intenzivnije padavine u Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 18, na sjeveru Bosne do 20 °C.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

Bioprognoza - Usljed pogoršanja vremenskih prilika, koje će se postepeno širiti sa zapada, opšta slika će većim dijelom dana biti lošija. Neuobičajeno visoke temperature, padavine i južno strujanje, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, razdražljivosti, nesanice. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U nedjelju 11.02.2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom u Hercegovini, zapadnim, djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Na jugu zemlje se očekuju intenzivnije padavine, praćene pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni. Prema kraju dana vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 °C.

U ponedjeljak 12.02.2024., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša ili lokalni pljuskovi širom zemlje. U kasnim večernjim satima na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 °C.

Na snazi narandžasti meteoalarm, meteorolozi upozoravaju na moguće poplave: "Budite spremni"

Na snazi narandžasti meteoalarm, meteorolozi upozoravaju na moguće poplave: "Budite spremni"

U utorak 13.02.2024., u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom, a na planinama sa slabom snijegom. Poslije podne prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

U srijedu 14.02.2024., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije