Objavljena prognoza: Meteorolozi za vikend najavili vrijeme koje će mnoge obradovati

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza: Meteorolozi za vikend najavili vrijeme koje će mnoge obradovati
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Osmijesi i sunce na ulicama glavnog grada

Jutros je u većem dijelu naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica, Livno 6; Bihać, Sanski Most, Tuzla 9; Banja Luka, Ivan Sedlo 10; Drvar, Jajce, Prijedor, Sokolac 11; Brčko, Bugojno, Sarajevo 12; Gradačac, Grude, Široki Brijeg, Stolac, Zenica 13; Trebinje 15; Mostar 16; Neum 17 stepeni.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva ili u večernjim satima očekuje se kiša. Na jugu zemlje je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjeren na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva ili u večernjim satima je moguća kiša. Dnevna temperatura oko 20 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA postepeno će se pogoršavati. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, uz povremene sunčane intervale i ne suviše visoke temperature. U drugom dijelu dana, uz promjenu vremena i mjestimično jače južno strujanje, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije, nesanice. Opšta slika biće lošija u Hercegovini i na zapadu zemlje.

Objavljena je prognoza i za četiri naredna dana: 

U četvrtak 26.09.2019., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Od sredine dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu od 14 do 19, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 20 do 25 stepena.

U petak 27.09.2019., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 20 do 27 stepeni.

U subotu 28.09.2019., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu od 14 do 18, a dnevna od 22 do 28 stepena.

U nedjelju 29.09.2019., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 22 do 28 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije