Objavljena prognoza do subote: Nastavlja se 'proljeće u februaru'

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do subote: Nastavlja se 'proljeće u februaru'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Gužva u Sarajevu

Jutros je u centalnim i istočnim područjima bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Bihać, Prijedor i Sanski Most -2, Banja Luka -1, Ivan Sedlo i Sokolac 0, Bugojno i Drvar 1, Livno, Sarajevo i Zenica 2, Tuzla 3, Bijeljina, Gradačac, Široki Brijeg i Srebrenica 4, Trebinje 7, Stolac 8, Mostar i Neum 9 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

U Sarajevu jutro pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

U četvrtak, 15. februara, pretežno sunčno vrijeme. Poslije podne u Bosni umjeren porast naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

U petak, 16. februara, pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. U kasnim večernjim satima naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

U subotu, 17. februara, pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili tokom noći u Bosni se očekuje slaba kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije