Objavljena prognoza do 27. februara: Prvo natprosječno toplo, a onda opet padavine

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 27. februara: Prvo natprosječno toplo, a onda opet padavine
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Sunčano Sarajevo izmamilo građane u šetnju

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 12. februara, srednjoročnu prognozu za naredne dvije sedmice, za period do 27. februara.

Kako navode, ciklon sa centrom iznad sjevernog Jadranskog mora sporo se premješta ka istoku i sa pratećim frontalnim sistemima danas i sutra usloviće oblačno vrijeme sa povremenim padavinama širom Bosne i Hercegovine.

Porast zračnog pritiska i dominacija dijela anticiklone očekuje se od 14. do 17. februara i u takvim sinoptičkim okolnostima, prognozira se stabilno vrijeme uz povremenu jutarnju maglu duž riječnih tokova te natprosječno toplo i sunčano vrijeme.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Prolazno pogoršanje uz slabe padavine izgledno je od 17. do 19. februara, a potom slijedi duži stabilniji period sve do pred kraj mjeseca. Od 25. do kraja prognoznog perioda izgledno je pogoršanje uz padavine, jači vjetar i pad vrijednosti temperatura zraka.

Do 25. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od 0 do 5 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 13 °C u Hercegovini do 16 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 26. februara sve do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od -2 do 3 u Bosni, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 9 u Hercegovini do 13 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije