Objavljena prognoza do srijede: Najavljena kiša i pljuskovi, a evo gdje će padati snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do srijede: Najavljena kiša i pljuskovi, a evo gdje će padati snijeg
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini i ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -4; Sokolac 0; Bugojno, Gradačac, Ivan Sedlo, Tuzla 3; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Zenica, Zvornik 4; Bihać, Sarajevo 5; Livno, Široki Brijeg, Trebinje 7; Mostar 8; Neum 11; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka od 9 do 15 °C.

Historija | 154 godine od rođenja Safvet-bega Bašagića: Život i smrt velikana Bosne

Historija | 154 godine od rođenja Safvet-bega Bašagića: Život i smrt velikana Bosne

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana je lokalni i kratkotrajno moguća slaba kiša. Dnevna temperatura zraka oko 13 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Opšta slika će, uz nestabilnije vrijeme, biti lošija u Hercegovini, jugozapadnoj Bosni i Krajini. U ostatku zemlje malo ugodnije, uz povremeno povećanu naoblaku i slabije padavine. Posvuda će biti izraženiji udari južnog vjetra, što će uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U nedjelju 10.03.2024., umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Lokalni pljuskovi se očeku u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom noći kiša na jugu, zapadu i sjeverozapadu naše zemlje. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 20 °C.

U ponedjeljak 11.03.2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planina se očekuje snijeg. Obilnije padavina u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren južni i jugoistočni, u jutarnjim satima povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini prije podne jak, a poslije podne uglavnom slab jugo. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

U utorak 12.03.2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama se očekuje slab snijeg. Poslije podne u većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša, a tokom noći uglavnom u Hercegovini. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 12, na jugu do 14 °C.

U srijedu 13.03.2024., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći u Bosni slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije