BHmeteo objavio prognozu za naredne dane: "Dugo je nije bilo"

0
Radiosarajevo.ba
BHmeteo objavio prognozu za naredne dane: "Dugo je nije bilo"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vjetar u Sarajevu

"Dugo je nije bilo", za vikend ponovo južina, porast temperatura ali i nastavak nestabilnog vremena. Sutra u Hercegovini lokalno jači pljuskovi sa grmljavinom. U nedelju jačanje južnog i jugozapadnog vjetra, u brdsko-planinskim krajevima uz olujne udare.

Navodi se ovo u prognozi koju je danas, 8. marta, objavila ekipa sa stranice BHmeteo. Ostatak njihove prognoze objavljujemo u cijelosti:

"SUBOTA (9. mart) - Sa zapada novo naoblačenje. U Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne česta pojava kiše i pljuskova lokalno praćenih grmljavinom. Najviše se to odnosi na krajnji jug Hercegovine. Pojas od Neuma do Trebinja gdje postoji određena mogućnost za lokalno nevrijeme. U ostatku zemlje duži suhi intervali uz lokalnu pojavu kiše u manjim količinama. Klasika pri južini. U jutarnjim satima prohladno, lokalno uz slab mraz, ponajviše u istočnim krajevima zemlje gdje će naoblaka sa zapada stići nesto kasnije. Tokom dana porast temperatura uz postepeno jačanje južnog vjetra.

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

NEDELJA (10. mart) - osjetno zatopljenje u čitavoj zemlji uz umjeren do lokalno pojačan jugo. U planinskim krajevima uz olujne udare. Vrijeme promjenjivo oblačno, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje uz duže sunčane intervale. Za razliku od subote nedelja će biti stabilnija uz tek rijeđu pojavu padavina u dijelovima Hercegovine.
Jutarnje temperature u porastu, bez mraza a preko dana proljetni ugođaj. Najtoplije na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do oko 22°C.

U noći na ponedeljak (11. marta) i tokom ponedeljka zahvatit će nas izražena frontalna linija sa zapada donoseći jače naoblacenje uz kišu, pljuskove i lokalno grmljavinu. Na višim planinama snijeg. Dolaskom fronte, vjetar u postepenom slabljenju."

Za vikend nas očekuje južina, porast temperatura ali i nastavak nestabilnog vremena. Sutra u Hercegovini lokalno jači...

Posted by BHMETEO.ba on Friday, March 8, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije