Objavljena prognoza do srijede: Saznajte kad se vraćaju minusi i snijeg

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do srijede: Saznajte kad se vraćaju minusi i snijeg
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -1; Sokolac 4; Tuzla, Zenica 5; Banja Luka, Ivan Sedlo, Livno, Zvornik 6; Bijeljina, Doboj, Sanski Most 7; Bugojno, Gradačac, Jajce, Sarajevo, Trebinje 10; Bihać, Mostar, Srebrenica, Čapljina 11; Neum 12.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Promjenljive vremenske prilike, uz nadprosječne temperature zraka, kod osjetljivih osoba mogu dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti i nesanice. Sa dolaskom noći opšta slika dodatno će se pogoršati. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas će u Bosni i Hercegovini, prije podne, preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje se očekuje od 20 do 40 l/m2. U ostalim područjima padavine slabijeg intenziteta. Od sredine dana prema večernjim satima bez padavina i djelimično razvedravanje. U večernjim satima i u noći sa subote na nedjelju očekuju se nove padavine. Vjetar umjeren, povremeno pojačan južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16°C.

U Sarajevu prije podne pretežno, a poslije podne umjereno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana, kao i u večernjim satima očekuje se slaba kiša. Dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U nedjelju prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima novo naoblačenje praćeno kišom. Na planinama sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne intenzivnije padavine, gdje se očekuje od 15 do 25, lokalno 30 l/m2. U ostalim područjima padavine slabog intenziteta. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 8 do 13, na jugu od 12 do 16 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne ili u večernjim satima padavine u većini područja. U noći sa ponedjeljka na utorak, u većem dijelu Bosne, očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne, gdje se očekuje od 20 do 40 l/m2. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 7 do 12, na jugu od 11 do 16 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa snijegom. U Posavini tokom dana snijeg će preći u kišu. U Hercegovini i ja jugozapadu Bosne, uglavnom, bez padavina. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 8 do 12 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 9 do 13 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije