Objavljena prognoza do nedjelje: Uživajte u suncu, dolaze nam kiša i snijeg

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do nedjelje: Uživajte u suncu, dolaze nam kiša i snijeg
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -5 stepeni, Drvar -3, Bugojno -1, Bjelašnica, Grude, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 0, Ivan Sedlo, Livno, Prijedor i Tuzla 1, Banja Luka, Bihać, Sarajevo i Široki Brijeg 2, Bijeljina 3, Doboj 4, Stolac 5, Gradačac i Trebinje 9, Mostar i Neum 10 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i spor se mijenja.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Dodatna stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast dnevnih temperaturnih vrijednosti ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će biti neuobičajeno toplo. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20, na jugu do 22 stepena. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

Petak: Sunčano vrijeme uz malu do umerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 15 do 20, na jugu i sjeveru do 22 stepena.

Subota: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana porast oblačnosti. Krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Do kraja dana, padavine se očekuju i ostalim djelovima. Najmanje padavina se očekuje u Hercegovini. Na planinama sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 stupnjeva. Tokom noći, osjetan pad temperatura zraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije