Objavljena prognoza do kraja sedmice: Do kada će padati snijeg?

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do kraja sedmice: Do kada će padati snijeg?
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -8 stupnjeva, Bjelašnica -6, Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo, Livno, Prijedor i Sanski Most -4, Sarajevo -3, Široki Brijeg i Srebrenica -2, Banja Luka -1, Doboj, Gradačac i Trebinje 0, Bijeljina, Tuzla i Zvornik 1, Brčko 2, Mostar 3, Neum 4 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u jutarnjim satima novo naoblačenje sa sjevera koje će do sredine dana stići do juga zemlje. U nizinama će padati kiša. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 500 metara nadmorske visine. Tokom noći na četvrtak u Bosni će padati slab snijeg. Slab snijeg i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine uglavnom kiša. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno sa slabijim padavinama, uglavnom susnježica ili snijeg. Temperatura zraka između -2 i 2 stupnja.

U četvrtak u Bosni oblačno vrijeme sa snijegom. U Hercegovini uglavnom vedro. Oblačno sa slabim snijegom na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C.

U petak u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini većinom vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -6 i -2°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C.

U subotu u Bosni oblačno sa slabim snijegom. Na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do -2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije