Ponovo zatvorena vrata hrama za majku Davida Dragičevića

Radiosarajevo.ba
Ponovo zatvorena vrata hrama za majku Davida Dragičevića
Foto: Slobodan Vasković / Suzana radanović i građani Banja Luke ispred hrama Hrista Spasitelja

Suzana Radanović, majka ubijenog mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića, kao što je i najavila u 18 sati je došla ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja kako bi zapalila svijeću za dušu svog sina.

Kao i jučer zajedno sa njom u pratnji je bilo i nekoliko aktivista grupe “Pravda za Davida”, a vrata Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banja Luci i ovaj put su bila zatvorena uz obrazloženje da hram radi do 18 sati. Nakon čega je Suzana ipak zapalila svijeću za dušu svog sina ali u kapelici pored hrama. 

Sve ovo sa strane su posmatrali policajci koji su se sve vrijeme nalazili preko puta hrama.

“Bog je počeo da radi. Večeras možemo da zapalimo svijeće. Današnja izjava jadnog gradonačelnika koji je rekao da ce organizator protesta platiti milionsku odštetu je jadna. Sutra ću da se konsultujem sa advokatima i da tužim Grad Banja Luka jer moj sin nije bio siguran onaj dan kada je otet. Tužba i protiv MUP-a, jer su 25. decembra došli bez naloga da pretresaju kuću, a maloljetna djeca bila su sama tri i po sata. Moja djeca su pretrpila šok”, poručila je Suzana.

Dodala je da je njeno mlađe dijete hrvatski drzavljanin, te da je o svemu obavijestila konzulat.

“Vidjeli ste izjavu Harisa Džinovića. To je autogol Igora Radojičića”, naglasila je Suzana.

Suzani radanović ispred hrama Hrista Spasitelja pridružio se i narodni poslanik Draško Stanivuković. 

"Policija traga, ja slobodno hodam. Prolazio sam slobodno pored policije, a na potjernici sam. Njihovi zakoni mene ne interesuje. U koloni koja je hodala bio sam u sredini. Neka raspisuju potjernice za kriminalcima i ubicima. Meni žele da natovare da sam državni neprijatelj", poručio je Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije