Objavljena prognoza do 26. jula: Prvo kiša i niže temperature, a onda opet vreline

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 26. jula: Prvo kiša i niže temperature, a onda opet vreline
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevske ulice danas

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za period od 13. do 26 jula u Bosni i Hercegovini.

Vedro, sunčano i nadprosječno toplo vrijeme preovladavat će u Bosni i Hercegovini tokom naredna tri dana.

U jutarnjim satima u mnogim krajevima nedostajat će svježine, poslije podne, uz povećanje oblačnosti moguća je izraženija sparina.

Od petka (16.07.) do utorka (20.07.) promjenu vremena uslovit će frontalni poremećaj koji će sa sobom donijeti kišu na momente i izraženije pljuskove kao i osjetnu svježinu.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 18 do 24 u Bosni, na jugu zemlje do 26°C. Najviše dnevne temperature između 30 i 36, u Hercegovini do 39 stepeni.

Od srijede (21.07.) pa do kraja prognoznog perioda prema dostupnim prognostičkim materijalima očekuje se stabilno i nadprosječno toplo vrijeme sa promjenjivom naoblakom. Duža sunčana razdoblja trebala bi biti u Hercegovini.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 15 i 20 u Bosni, do 23°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 26 i 32 u Bosni, na jugu Hercegovine do 34°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije