Objavljena prognoza do 25. jula: Vreli dani i tropske noći do daljnjeg, evo kad će pasti temperatura

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 25. jula: Vreli dani i tropske noći do daljnjeg, evo kad će pasti temperatura
Radiosarajevo.ba / Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je srednjoročnu prognozu, za period od naredne dvije sedmice, do 25. jula ove godine.

Kako su naglasili, na podjednaku vrućinu, lokalno čak i izraženiju, valja nam se prilagoditi u narednih sedam do deset dana, do kada će u Bosnu i Hercegovinu i dalje pristizati topao zrak sa sjevera Afrike.

U danima vikenda, u poslijepodnevnim satima, postojaće uslovi i za kraći lokalni pljusak u centralnim i istočnim područjima. Obilje sunca i uglavnom slab vjetar pogodovaće za ljetne aktivnosti, ali imajte na umu stalna upozorenja na vrućinu koja može biti opasna za zdravlje, i da je indeks UV zračenja vrlo visok.

Neuspjeh u finalu presudio: Southgate podnio ostavku

Neuspjeh u finalu presudio: Southgate podnio ostavku

"Uslovi za tropske noći postojaće na čitavom prostoru zemlje", poručuju iz FHMZ.

Minimalne temperature zraka u varirat će između 20°C i 26°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 28°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 36°C i 41°C. Lokalno maksimalne temperature mogu rasti i do 42°C.

U periodu od 22. do 25 jula izgledan je prelezak jedne fronte preko naše zemlje, koja bi uslovila osjetniji pad temperature zraka, ali i izvjesnu količinu padavina. Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 13°C i 18°C, u Hercegovini do 20°C. Najviša dnevna temperatura od 22°C do 27°C, jugu zemlje do 30°C, prognozira FHMZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije