Objavljena prognoza do 17. oktobra: Evo kad stiže promjena vremena - kiša i temperatura od 5 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 17. oktobra: Evo kad stiže promjena vremena - kiša i temperatura od 5 stepeni
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 2. oktobra, srednjoročnu prognozu za period do 17. oktobra 2023. godine.

Kako navode, do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme. Prostrano polje povišenog zračnog pritiska i dalje diktira vremenske prilike u našoj zemlji.

Tokom jutra, u Bosni po kotlinama duž riječnih tokova moguća je pojava kratkotrajne magle, danju sunčano sa natprosječno visokim temperaturama zraka. Od 14. oktobra do kraja prognoznog perioda očekuje se promjena vremena praćena čestim padavinama i nešto nižim temperaturama zraka.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

Temperaturni režim uslovljen stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih oktobarskih temperatura. Narednih 12 dana vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognoziraju se od 4 do 9 °C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 10 do 15 °C, dok se u Hercegovini prognozira od 12 do 17 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 18 do 24, na jugu zemlje do 29 °C.

Od 15. oktobra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 5 do 10 °C, u Hercegovini od 9 do 14 °C, danju najviše temperature zraka u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije