Oni koji prekrše izolaciju u RS biće upućeni u šatorski kamp

Radiosarajevo.ba
Oni koji prekrše izolaciju u RS biće upućeni u šatorski kamp

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave objavilo je novi spisak imena lica koja su prekršila predviđene mjere kućne izolacije u protekla 24 sata:

Dalibor (Nedeljko) Marić, Kneževo

Radenko (Nedeljko) Knežević, Kneževo

Nikola (Dragan) Bojić, Kneževo

Jovica (Dušan) Petrović, Banja Luka

Dragomir Nađ, Doboj

Nebojša Samardžić, Bosanska Gradiška

Gordana Ugrenović Sukara, Bosanska Gradiška

Haris (Nedžad) Alibegović Modriča

Husein Valjevac, Ugljevik

Mladen Malešević, Čelinac

Dražen Ivanić, Teslić

Do sada je ukupno kontrolisano 20.114 lica kojima su određene mjere kućne izolacije, od kojih 191 lice nije zatečeno na navedenim adresama.

Danas je održan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije Banja Luka, nakon čega su saopćene nove mjere i poručeno da svi oni koji prekrše mjere izolacije bit će sproveden u šatorski kamp na Rakovačkim barama.

"Grad Banja Luka uspostavio je karantin na Rakovačkim barama za osobe koje se nalaze u kućnoj izolaciji i prekrše je. Ta osoba neće više biti zadržana u kućnoj izolaciji nego će biti upućena u šatorski kamp na rakovačkim barama", rekao je gradonačelnik Banje Luke, Igor Radojičić i dodao da možemo biti zadovoljni jer su u posljednja 24 sata samo dva lica prekršila mjere izolacije i oni će biti prijavljeni Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije