Objavljen video velikog broja posmatrača ispred Općine Novi grad

Radiosarajevo.ba
Objavljen video velikog broja posmatrača ispred Općine Novi grad
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ispred zgrade Općine Novi Grad okupili se posmatrači, sumnjaju u izbornu krađu

Stranka Narod i pravda saopćenjem je obavijestila javnost kako je u toku velika postizborna krađa i da će se glasovi iz glasačkih kutija ponovo brojat u nekim mjestima u Sarajevu, pa se iz tog razloga sinoć ispred zgrade Općine Novi Grad okupio određeni broj stranačkih posmatrača.

Ispred zgrade Općine Novi Grad okupili se posmatrači, sumnjaju u izbornu krađu

Narod i pravda: U toku je najveća postizborna krađa

Saopćenje SDA: Panično reagiranje NiP-a po principu "držite lopova"

Iako su insistirali da uđu u zgradu općine, to im nije dozvoljeno.

Damira Mašića iz SDP-a BiH je na društvenoj mreži Twitter sinoć objavio da se, nakon općine Centar, upravo u Novom Gradu vrši ponovno prebrojavanje glasačkih listića za osam biračkih mjesta koje uopće nisu najavili političkim subjektima.

Na Facebook stranici Sarajevska sehara objavljen je video na kojem se vidi da je s posmatračima razgovarao predsjednik Općinske izborne komisije zadužene za ponovno brojanje glasova Elvir Resić.

Posmatrači i članovi drugih stranaka iskazali su nezadovoljstvo ističući mnoge nepravilnosti tokom ovog izbornog ciklusa.

Na ovoj stranici je naglašeno da je Sarajevska sehara je politički nepristrasna, te da im je samo stalo do poštenih izbora! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije